Monday, September 30, 2013

Dating:)

Alhamdulillah ahad maklang bz dating je.. Hehe.. Anak2 sekolah. Bapak anak tak keje..

Pagi2 sibuk masaklah. Buatkan paklang rojak india. Awal pagi lepas bfast nasi lemak by bibik n sambal dari freezer yg memang maklang selalu make sure ada dalam fridge, maklang mula buat karipap. Ada kawan tengok kat fb maklang... Kesian pulak. Inti dah siap senanglaa dalam 1/2 jam kot dah siap dah boleh bakar. Sambil buat karipap, kuah rojak india dah atas dapor. Bibik pun dah blendkan biskut.. Senang curah je dalam piuk. Lepas tu tau ajelaa, masak utk lunch ayam berlada, buat cucur etc.. Alhamdulillah by 10 am siap!
Termerah .. Leka kat bawah memasak.. Lupa karipap ada dalam oven:)


Lepas siap tu talipon sana sini.. Atap bocorlaa airkon bocor semula:(. Last2 keluar dating ke Paka ( read buat grocery) dekat pukul 11:30 kot.. Naik si cicik.. Bila abg cakap rasa cam kuatnya...hehe... Lepas buat grocery kat kedai Tunas tu ( sbb brg2 murah sikit dr Gergasi) kami ke pasar Paka.. Terpikat ngan ikan merah fresh. Mak oi se kg rm30! Seekor kena rm50!. Mahalnya ikan sekarang. Lada merah rm8/kg which i think is reasonable... Kalau Kerteh rm12 kot... 


Balik rumah sempat cik abang makan rojak india, b4 kami hantar air2 utk PMR kat sekolah maya. Kami kutip duit dari parents yg nak donate utk bila anak2 peksa.. Lepas tu amek boy maklang..


Kejap aje dah petang... Cuaca agak mild dan mata pon mild nak tidor tp maklang minum kopilah
sbb keje i banyaaaak tak siap;(

Petang. Alhamdullah ke2/2 tukang atap dan ekon sampai.. Lega.. Satu dua  hari ni dtg lah tu nak repair, insyaAllah..


Malam
Cik abang bertolak ke KL lebih kurang kol 10 kot. Maklang sambung menjahit dalam lelap... Hihu.. Kol 1 kot baru landing! Ini pon tgh ngantuk tp harus siapkan ini by today, insyaAllah..

Moga Allah permudahkan... Aminnn

1 comment:

  1. mak lang..apa mak lang nyer fb...nak add friend la...

    ReplyDelete