Wednesday, June 19, 2013

Meeting kat Pantai:)

Assalamuailakum...


Hari cam biasa aje. Pagi ke dapor. Buat mee lada itam. Mula semalam ingat nak bakar cocktail je. Tapi pagi2 lepas Subuh minta kakak rendam mee sebungkus. Hmm jadilah mee lada hitam . Lunch utk kekasih ku...ikan cencaru sumbat belakang kesukaannya, Hakim dan Maya. Utk sendiri panaskan aje masa lemak ikan aye. Minta jugak bibik goreng ikan dan sayur. Maklang ada klas pagi ini. Kelas Faraid. Ilmu Faraid adalah ilmu pertama yang diturnkan Allah dan ilmu pertama yang akan diambil. Ustadzah kata sangat penting utk mengetahui bab harta benda ni sebab semuanya berasal dari apa yang kita makan/ harta yang digunakan..Agak susahlah nak belajar..sebab kelas dewasa ni kena ajar pelan2. Macam jugak kelas Arab yang Maklang belajar tiap hari Selasa...Tak pe..pelan2 moga ada manafaatnya InsyaAllah...mee lada hitam maklang...:)


Alhamdulillah hari Sabtu lepas, maklang ke Pantai Kemasik, dapat jumpa Rina. Nak bagi moral support moga cepat sembuh. Alhamdulillah dah banyak perubahan sejak beberapa hari yg lepas masa jumpa dia. Kaki dah boleh gerak banyak, tangan dah agak kuat utk diangkat. Cuma jari jemari dan kaki kat buku lali masih belum boleh nak pusing2 kan..
 'gadis' jelita di tepian pantai Kemasik...Cuaca pun elok je..tak panas:)Wah mesra kemain..Alhamdulillah ada darling dia di sisi yang banyak memberi semangat..

dan di kelilingi anak cucu yang pulang melawatnya..

Kami berkelah sekejap...sebelum maklang ke grocery. Hajat hati nak beli 2-3 benda..tau jadi 2-300 hinggit teghobang...Adusss!


Sempat gak buat benda ni...dah 5 siap..lagi 4...moga Allah permudahkan..Aminnn!


Ok sekian dulu ada keje sikit...berangan nak siap jahit 6 bj pouch kecil..harapp2 siap malam ini..Aminn


Assalamualaikum!

No comments:

Post a Comment